Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ebru Aydın’ın SuN4Med Uluslararası Projesi Kabul Edildi

Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ebru Aydın’ın SuN4Med Uluslararası Projesi Kabul Edildi

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ece Söğüt ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Aydın’ın yer aldığı çok ortaklı uluslararası projelerin desteklendiği Akdeniz Bölgesinde Araştırma ve İnovasyon için Ortaklık (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area - PRIMA)  Programı kapsamındaki “Akdeniz Bölgesi'nden Tarımsal Yan Ürünler ve Doğal Antimikrobiyaller İçeren Sürdürülebilir ve Yenilikçi Gıda Ambalajı (Sun4Med)” başlıklı projeleri kabul edildi.

SuN4Med projesi, gıdaların raf ömrünü uzatılmayı, gıda israfını/kaybını azaltmayı ve biyolojik olarak parçalanabilir, antimikrobiyal gıda ambalajı ve kaplama materyalleri geliştirerek gıda güvenliğini artırmayı amaçlamaktadır. Bu hedeflere ise döngüsel ekonomi (tarım-endüstri atıklarının değerlendirilmesi) ve sürdürülebilir kimya (eko-çözücülerin ve düşük enerji yatırımlarının kullanımı) yaklaşımlarıyla ulaşmayı hedeflemektedir. Elde edilen biyokompozitlerin yeni nesil gıda ambalajlarında çok yönlü amaçlarla kullanımı beklenmektedir. Projede; İspanya, Fransa, Tunus ve Fas’dan araştırma grupları ile farklı endüstriyel sektör  grupları yer almakta olup uluslararası bir araştırma grubuyla çalışmalar yürütülecektir.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Müdür Yardımcımızı ve ekip arkadaşlarını tebrik eder, “TÜBİTAK, Çoklu İş birliği Destek Programları, PRİMA Çağrısı” tarafından desteklenen projelerinde başarılar dileriz.

 

Yayın Tarihi: 12/01/2024
Okunma Sayısı: 206