DNA izolasyonu Metodları ve Agaroz Jel Elektroforezi

Kursun Amacı: Biyomühendislik bünyesinde yer alan bazı Moleküler yöntemlerin ve cihazların teorik ve uygulamalı olarak gösterilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde temel moleküler biyoloji yöntemleri birçok alandan araştırmacılar için kullanışlı araçlar haline gelmiştir. Özellikle son zamanlarda moleküler verinin elde edilmesinde kullanılan teknolojilerin gelişmesi ile bazı alanlarda moleküler veri kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Temel düzeyde verinin elde edilmesi ve kullanımı için birçok kaynak olmasına rağmen bir bütün olarak teorik ve uygulamalı kurslar ile araştırmacıların amacına yönelik toplu ve sistemli bir eğitim bu alanda zorluk çeken araştırmacılar için bir çözüm sunacaktır.

Kurs Tarihi: 24 Ekim 2019,  Perşembe (09.30-16.30)

DNA izolasyonun da kullanılan farklı yöntemler kitler ve cihazlarla ve jel elektroforez sistemler ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler verilecektir.

Uygulamada kandan DNA izolasyonu yapılacaktır.

Kurs ücreti: 150 TL

DNA İzolasyonu Metodları ve Agaroz Jel Elektroforezi kursuna nasıl kayıt olurum ?

Adınızı, Soyadınızı, GSM numaranızı, Bölümünüzü ve Kurs programını belirten bir maili aytulb@gmail.com, meryates@hotmail.com adresine göndererek ön kayıt yaptırabilirsiniz. Ön kayıt işleminde sizden herhangi bir ücret talep edilmez. Ön kayıt işleminden sonra kurs eğitmeni sizinle mutlaka iletişime geçecektir. Kesin kayıt için sizden onay isteyecektir.

Üniversitemizin Batı yerleşkesinde YETEM Merkezi içerisinde A blokta 2 katta bulunan Biyomühendislik birimine gelerek; hem kurslarımız hakkında detaylı bilgi alabilir, hem de ön kayıt yaptırabilirsiniz.