Moleküler Biyoloji Uygulamalarında Temel Biyoinformatik Yaklaşımlar

Kursun Amacı: Biyomühendislik bünyesinde yer alan bazı Moleküler yöntemlerin ve cihazların teorik ve uygulamalı olarak gösterilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde temel moleküler biyoloji yöntemleri birçok alandan araştırmacılar için kullanışlı araçlar haline gelmiştir.  Özellikle son zamanlarda moleküler verinin elde edilmesinde kullanılan teknolojilerin gelişmesi ile bazı alanlarda moleküler veri kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Temel düzeyde verinin elde edilmesi ve kullanımı için birçok kaynak olmasına rağmen bir bütün olarak teorik ve uygulamalı kurslar ile araştırmacıların amacına yönelik toplu ve sistemli bir eğitim bu alanda zorluk çeken araştırmacılar için bir çözüm sunacaktır.

bir eğitim bu alanda zorluk çeken araştırmacılar için bir çözüm sunacaktır.

Kurs Tarihi: 27 Ekim 2019 Pazar (09.30-16.30)

İnterdisipliner bir bilim olan biyoinformatik, biyolojik veriyi depolama teknikleri ve depodan bulma teknikleri geliştirir, düzenler ve analiz eder. Biyoinformatik bilimi biyoloji biliminin yanı sıra, bilgisayar mühendisliği ve istatistiği de kullanmaktadır . Biyoinformatiğe ve Yüksek Çıktılı Teknolojilere Giriş, Genom Veritabanları(Ensembl, NCBI, UCSC Genome Browser). Proteom Veritabanları (Uniprot,InterPro), Mikrodizi(Microarray), Yeni Nesil Sekanslama (Next Generation Sequencing), Fonksiyonel Analizler( Çoklu gen listelerinin analizi vb., teorik bilgiler verilecektir.

Kurs ücreti:  250 TL

Moleküler Biyoloji Uygulamalarında Temel Biyoinformatik Yaklaşımlar kursuna nasıl kayıt olurum?