NGS İllumina/Miseq (Yeni Nesil Dizileme) Teorik Kursu

Kursun Amacı: Biyomühendislik bünyesinde yer alan bazı Moleküler yöntemlerin ve cihazların teorik ve uygulamalı olarak gösterilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde temel moleküler biyoloji yöntemleri birçok alandan araştırmacılar için kullanışlı araçlar haline gelmiştir.  Özellikle son zamanlarda moleküler verinin elde edilmesinde kullanılan teknolojilerin gelişmesi ile bazı alanlarda moleküler veri kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Temel düzeyde verinin elde edilmesi ve kullanımı için birçok kaynak olmasına rağmen bir bütün olarak teorik ve uygulamalı kurslar ile araştırmacıların amacına yönelik toplu ve sistemli bir eğitim bu alanda zorluk çeken araştırmacılar için bir çözüm sunacaktır.

Kurs Tarihi: 26 Ekim 2019 Cumartesi (09.30-16.30)

Yeni Nesil Dizileme (next- generation sequencing, NGS) genetik teknolojisi, tek bir örnekten alınan milyonlarca parçaya ayrılmış bir DNA molekülünün her bir parçasının aynı anda ve uyum içerisinde parelel olarak işlenmesini temel almaktadır. Kursumuzda Yeni Nesil Dizileme teknolojilerinin farklı bilim dallarında ve cihazlarda uygulamaları ilgili teorik bilgiler verilecektir. İllumina/ MiSeq NGS sistemi çalışma prensibi, örnek yükleme, kütüphane hazırlığı vb, uygulamalar anlatılacaktır.

Kurs ücreti:  250 TL

Yeni Nesil Dizileme  (NGS İllumina/ MiSeq ) Teorik kursuna nasıl kayıt olurum?