PCR ve Real-Time PCR Uygulaması

Kursun Amacı: Biyomühendislik bünyesinde yer alan bazı Moleküler yöntemlerin ve cihazların teorik ve uygulamalı olarak gösterilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde temel moleküler biyoloji yöntemleri birçok alandan araştırmacılar için kullanışlı araçlar haline gelmiştir. Özellikle son zamanlarda moleküler verinin elde edilmesinde kullanılan teknolojilerin gelişmesi ile bazı alanlarda moleküler veri kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Temel düzeyde verinin elde edilmesi ve kullanımı için birçok kaynak olmasına rağmen bir bütün olarak teorik ve uygulamalı kurslar ile araştırmacıların amacına yönelik toplu ve sistemli bir eğitim bu alanda zorluk çeken araştırmacılar için bir çözüm sunacaktır.

Kurs Tarihi: 25 Ekim 2019,  Cuma (09.30-16.30)

Kantitatif polimeraz zincir reaksiyonu olarak da bilinen gerçek zamanlı bir polimeraz zincir reaksiyonu, polimeraz zincir reaksiyonuna dayanan bir laboratuvar moleküler biyoloji tekniğidir. Konvansiyonel PCR'de olduğu gibi, sonunda değil PCR sırasında hedeflenen bir DNA molekülünün amplifikasyonunu izlemektedir. PCR ve Rt-PCR farklı bilim dallarındaki uygulamaları ilgili teorik bilgiler verilecektir.

Kurs ücreti:  250 TL

PCR ve Real- Time PCR uygulamasına nasıl kayıt olurum?