16 Ocak 2019 Çarşamba

Solidworks ve Solidcam Kursu

Solidworks ve Solidcam Kurs Tarihleri

Hafta sonu kurs; Cumartesi ve Pazar günleri Saat 13.30 de başlar, 17.30 da biter. Bir gün içerisinde 4 ders yapılır. Her bir ders 40 dakikadır. 15.10 ile 15.30 arasında çay-kahve molası verilir.

İlk ders 20 Ekim 2018 Cumartesi yapılacaktır. Toplam 6 hafta sürecek olan kursta vize sınavlarında ara verilir.

Solidworks ve Solidcam Kurs Ücretleri

48 Saatlik Kurs Ücreti 500 TL dir. Ödemeler 250+250 TL şeklinde iki taksitle yapılacaktır. İlk taksit kesin kayıt işlemi esnasında alınacaktır, ikinci taksit için son ödeme tarihi; 9 Kasım 2018 Cuma günü olarak belirlenmiştir.

Solidworks ve Solidcam Eğitmeni

Solidworks ve solidcam kursları Eğitmen Mehmet Mahir SOFU Tarafından verilecektir.

Eğitmene mehmetsofu@sdu.edu.tr adresinden eposta yolu ile ulaşabilir, merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz.

Solidworks ve Solidcam Kurs İçeriği

Solidworks kursu, konu işleyişi örneğe dayalı anlatım ile gerçekleşmektedir. Komutlar, örnek içerisinde anlatılıp gelişen örnekler ile tekrarlanıp kalıcı öğrenim sağlanmaktadır. Kursumuzun tüm içeriği temel seviyede olup yüzey hariç tüm konuları kapsamaktadır. Kurs sonunda solidCAM’de gösterilecek olup CAD – CAM – CNC süreci anlatılmaktadır. Solidworks ile tasarımı yapılan bir çizimin solidCAM’de hazırlığı yapılarak CNC tezgâhlarda işlenmektedir.

KONU

Ders saati

Yapılan örnek sayısı

Öğrenilen komut toolbarı

1-      Giriş

-          Katı oluşturma

-          İki boyutlu çizim

4

3

Standart, standart view, Sketch, Dimensions/relations, view

2-      Üç boyutlu Katı modelleme

-          Endüstriyel ürün tasarımı

-          Makine parçası tasarımı

-          Tasarım ilkeleri

-          Kumpasla parça ölçüp modelleme

17

21

Features(revolve,sweep,loft, tüm modify komutları), Referance geometry, Curves, Selection filter, Tools

3-      Teknik resim çıkartma

-          Patlatılmış görüntü çıkartma

3

2

Assembly(collision detection, interference detection  Animation, exploded view, explode line sketch, route line)

8-      Kalıp tasarımı

-          Basit kalıba alma

-          Parçadan kalıba alma

4

Assambly, Mold tools

9-      Basit analiz yapma

-          Mukavemet analizi

-          Akış analizi

SimulationXpress, FloXpress

10-   SolidCAM+CNC işleme

6

1 örnek parça imalatı

Solidcam

TOPLAM

48 saat

44 örnek

20 toolbar, 100’ün üzerinde komut

Kursumuza düzenli katılan ve sonunda başarı sağlayan kursiyerlerimize kurs sonunda kurs katılım ve başarı belgesi verilecektir.

Solidworks ve solidcam Kursuna nasıl kayıt olurum?

Adınızı, Soyadınızı, GSM numaranızı, Bölümünüzü ve Kurs programını belirten bir maili mehmetsofu@sdu.edu.tr yada yetem@sdu.edu.tr adresine göndererek ön kayıt yaptırabilirsiniz. Ön kayıt işleminde sizden herhangi bir ücret talep edilmez. Ön kayıt işleminden sonra kurs eğitmeni sizinle mutlaka iletişime geçecektir. Kesin kayıt için sizden onay isteyecektir.

Bizzat YETEM Merkezi içerisinde D blokta bulunan Tasarım ve İmalat Birimine gelerek; hem kurslarımız hakkında detaylı bilgi alabilir, hem de ön kayıt yaptırabilirsiniz.

Solidworks ve Solidcam kursuna telefon ile ön kayıt yaptırmak için lütfen 0 246 211 19 18/19 63 no lu telefondan bize ulaşınız.

Önemli Not: Kurs kontenjanı her iki grup içinde 18 kişidir. Ön kayıt yaptırarak yerinizi şimdiden ayırtabilirsiniz. Kurslarımıza katılmak için üniversitemiz öğrencisi olma zorunluluğu yoktur.