Vali Aydın Baruş SDÜ’deki Gelişmeleri Yakından İnceledi

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Valisi Aydın Baruş’u ağırladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı makamında ziyaret eden Vali Baruş, daha sonra Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Radyo-Televizyon Uygulama ve

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Valisi Aydın Baruş’u ağırladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı makamında ziyaret eden Vali Baruş, daha sonra Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (RATEM), bölgemizde tek olma özelliği taşıyan Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Göller Bölgesi Teknokentinde incelemelerde bulundu.

Üniversitemizin fiziki imkanları, geliştirdiği teknolojiler ile şehrine ve bölgesine sunduğu hizmetlerin tanıtıldığı ziyaretlerin ilk durağı Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (YETEM) oldu.

İlk olarak Yenilikçi Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezini (YETEM) ziyaret eden Baruş’a “Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Ürünleri Ar-Ge Laboratuvarı” anlatıldı. Ayrıca, YETEM’de yer alan Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgi verildi.

Yayın Tarihi: 29/07/2022
Okunma Sayısı: 302