Real Time PCR Uygulaması

Kursun Amacı: Biyomühendislik bünyesinde yer alan bazı Moleküler yöntemlerin ve cihazların teorik ve uygulamalı olarak gösterilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde temel moleküler biyoloji yöntemleri birçok alandan araştırmacılar için kullanışlı araçlar haline gelmiştir. Özellikle son zamanlarda moleküler verinin elde edilmesinde kullanılan teknolojilerin gelişmesi ile bazı alanlarda moleküler veri kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Temel düzeyde verinin elde edilmesi ve kullanımı için birçok kaynak olmasına rağmen bir bütün olarak teorik ve uygulamalı kurslar ile araştırmacıların amacına yönelik toplu ve sistemli bir eğitim bu alanda zorluk çeken araştırmacılar için bir çözüm sunacaktır.

Kurs Tarihi: 06 Ocak 2020,  Pazartesi (09.30-16.30)

"Real-time PCR"da oluşan ürün miktarı reaksiyon boyunca oluşan ürün miktarıyla orantılı olarak artan floresan boya ve probların verdiği sinyalin izlenmesiyle anlaşılır ve amplifikasyonun devir sayısı belirli miktardaki DNA moleküllerinin elde edilmesi açısında da gereklidir. Çift zincirli DNA'ya bağlanan"SYBR-Green I" floresan boya en basit metotdur.

Kurs ücreti:  250 TL

Real- Time PCR uygulamasına nasıl kayıt olurum?

Yayın Tarihi: 25/11/2019